Home

Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten Nederland

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) is opgericht om het chirurgisch georiënteerd onderwijs in het geneeskundecurriculum aan te vullen en waar nodig te verbeteren, om chirurgisch (interfacultair) onderzoek aan te moedigen en om andere initiatieven aan te moedigen die de snijdende specialismen, in de breedste zin van het woord, kunnen verbeteren.

 

Op zaterdag 26 januari 2019 vindt het vijfde landelijke symposium van VCMS Nederland plaats in het Academiegebouw Utrecht. Dit jaar draagt het symposium het thema ‘Pioniers in de chirurgie’.

 

Progressie, vernieuwing en innovatie, wie streeft er niet naar? Het proces van vernieuwing kan lastig zijn in een medische wereld waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan richtlijnen en protocollen. Afwijken van de norm en eigen verkregen inzichten toepassen wordt lang niet altijd op prijs gesteld en brengt risico’s met zich mee. De uitkomsten gaan niet altijd gepaard met succesverhalen.

 

Toch gaan progressie en verandering hand in hand. De hedendaagse chirurgie heeft zich ontwikkeld tot een technisch geavanceerd vakgebied met eindeloze mogelijkheden. Dergelijke veranderingen zijn in gang gezet door personen die hun nek durfden uit te steken met hun doorzettingsvermogen en creativiteit. Wie zijn en waren deze pioniers en hoe hebben zij de chirurgie een stap verder geholpen?

 

 

De organisatie van ‘Pioniers in de chirurgie‘ verwelkomt u graag op 26 januari in het Academiegebouw.

 

Bestuur VCMS Nederland 2017-2019

Irina Filz von Reiterdank, voorzitter
Roger Lodewijkx, secretaris
Sebastiaan Dalmeijer, penningmeester
Justin van Loon, commissaris acquisitie
Manou Huijben, commissaris activiteiten
Amaran Suntharan, commissaris onderwijs
Loes Hartveld, commissaris public relations

 

Activiteitencommissie VCMS Nederland 2018-2019

Maureen Tissink, voorzitter
Lorenzo Hulshof, secretaris
Boudewijn Kool, penningmeester
Robin den Boer, commissaris externe communicatie
Misha Sier, commissaris promotie