Symposium ‘Traumachirurgie: aan de frontlinie van traumazorg’

 

De Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Nijmegen organiseert; ‘Traumachirurgie; aan de frontlinie van traumazorg’, een avondvullend symposium over het bloedstollende specialisme traumachirurgie.

Ben jij geïnteresseerd in de chirurgie? Of in de traumatologie? Ben jij benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens een medische noodsituatie? En wil je meer weten over worst-case scenario’s? Dan moet je bij dit symposium zijn!

Het belooft een enerverende avond te worden waarin verschillende inspirerende sprekers verdieping bieden op het gebied van traumachirurgie. Prof. dr. Edwards (hoogleraar Heelkunde, in het bijzonder Traumachirurgie) zal de taak van dagvoorzitter op zich nemen en hij zal de avond inleiden met een worst-case scenario. Dr. Geeraedts (traumachirurg bij VUmc) zal ons meenemen naar een trauma situatie waarin een patiënt levensbedreigend veel bloed verliest en hij zal ons leren hoe deze bloeding gestopt kan worden.
Daarnaast zal dr. Frölke (traumachirurg bij Radboudumc) een lezing geven over klikprotheses, zijn gebied van expertise.
Aansluitend hieraan zal er een borrel georganiseerd worden (geheel op kosten van VCMS Nijmegen), waar alle deelnemers van het symposium van harte welkom zijn.
Kortom, een unieke avond die je niet mag missen!

Voor wie? Bachelor- en masterstudenten GNK en BMW. Ook externen zijn van harte welkom!
Wanneer? Woensdagavond 4 oktober 2017.
Hoe laat? Van 19u tot 21.30u.
Waar? Auditorium, Medische faculteit Nijmegen. Geert Grooteplein 15, routenummer 296.
Kosten? Leden van VCMS Nijmegen hebben gratis toegang. Niet-leden betalen een kleine vergoeding van 2 euro (incl. borrel!)
Kaartjes kunnen gekocht worden door te mailen naar symposium.vcmsnijmegen@gmail.com (je krijgt van ons dan een link om online te betalen) OF kunnen gekocht worden aan de deur.

Om op de hoogte gehouden te worden van het symposium volg onze Facebookpagina!

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op 4 oktober!