Masterclass Hartchirurgie

Op maandag 7 september heeft VCMS Nijmegen haar eerste activiteit van het academisch jaar georganiseerd. De avond stond in het thema “Hartchirurgie”.
De masterclass begon met een korte quiz over de (functionele) anatomie en embryologie van het hart.
Oud-afdelingshoofd Thorax-Hartchirurgie em. prof. dr. Leon Lacquet heeft verteld over de geschiedenis van hartchirurgie en de ontwikkeling van belangrijke technieken en ingrepen binnen dit vakgebied.
Vervolgens heeft cardio-thoracaal chirurg drs. Wilson Li ons een kijk gegeven in de behandeling van aortaklepstenose. Wanneer kies je een operatie, wanneer kies je voor percutane interventie? Vervolgens heeft hij toegelicht hoe het dagelijks leven van een cardio-thoracaal chirurg eruitziet, met als afsluiting wat je moet doen en welke kwaliteiten je nodig hebt om dit vak te beoefenen.
Wij zijn erg blij dat de activiteit fysiek plaats heeft kunnen en mogen vinden, waarbij de afstand tussen de aanwezigen goed gegarandeerd kon worden. Namens alle leden en het bestuur van VCMS Nijmegen willen wij em. prof. dr. Lacquet en drs. Li nogmaals hartelijk bedankten voor een interessante masterclass!