Home

Wie zijn we?Wat doen we?PromofilmpjeInteresse?
Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Nijmegen is opgericht door drie Nijmeegse studenten en maakt als afdeling deel uit van de landelijke Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten Nederland. Inmiddels is er in elke medische faculteitsstad een afdeling van VCMS actief.

VCMS Nijmegen richt zich op medisch studenten die interesse hebben in verdieping van het chirurgische aspect in hun opleiding tijdens hun bachelorfase.

VIe bestuur der VCMS Nijmegen – 2020/2021

Bob Engelen (voorzitter) – Eric Knijnenburg (secretaris) – Ruub van Hulst (penningmeester/vice-vicevoorzitter)

Ve bestuur der VCMS Nijmegen – 2019/2020

Rémon de Hoon (voorzitter) – Laura Peters (secretaris) – Nigel Cox (penningmeester/vice-vicevoorzitter)

IVe bestuur der VCMS Nijmegen – 2018/2019

Jesper Witkam (voorzitter) – Calvin Man (secretaris) – Johan Dao (penningmeester/vice-vicevoorzitter)

IIIe bestuur der VCMS Nijmegen – 2017/2018

Carien Hedeman (voorzitter) – Fleur Strobbe (secretaris) – Jasper Kooijman (penningmeester/vice-voorzitter)

IIe bestuur der VCMS Nijmegen – 2016/2017

Philippe Sprangers (voorzitter)- Bart de Vries (secretaris) – Sander Geers (penningmeester/vice-voorzitter)

Ie bestuur der VCMS Nijmegen – 2015/2016

Josianne Luijten (voorzitter) – Laurens Koonen (secretaris) – Melissa Arron (penningmeester/vice-voorzitter)

Netwerken: in het brein en daarbuiten © Tim Rijnhout © Tim Rijnhout
VCMS Nijmegen biedt een extracurriculair onderwijsprogramma aan rondom de chirurgie. In samenwerking met alle snijdende en aanverwante specialismen binnen het Radboudumc organiseren wij maandelijks een activiteit, zoals een masterclass of workshop. Klik hier voor meer info over de al gehouden activiteiten. 
Beste bachelor geneeskundestudent,

Wil jij deel uitmaken van een gemotiveerde groep studenten met interesse voor de chirurgie? Leer je graag over innovatie, evidence based medicine en casuïstiek binnen het snijdende vak? En wil je bovenal bijdragen aan en meedenken over de chirurgie? Dan is Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Nijmegen iets voor jou!

Middels masterclasses, workshops en symposia biedt VCMS Nijmegen sinds een jaar een extracurriculair chirurgisch platform aan. Het komende jaar willen wij leren van elkaar met intrinsiek gemotiveerde en enthousiaste studenten.

Voor 60 euro woon je minstens tien activiteiten per jaar bij. Daarnaast vinden er onder andere netwerkactiviteiten plaats, bestaat er de mogelijkheid deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek en kun je live meekijken op OK.

Solliciteren kan tot zondag 13 augustus middels het Sollicitatieformulier. Voor vragen kun je mailen naar nijmegen@vcmsarchief.nl.

Volg ons ook op Facebook en op Instagram om op de hoogte te blijven van onze evenementen en ontwikkelingen!   https://www.facebook.com/VCMSNijmegen.

Hopelijk mogen we je volgend jaar verwelkomen bij VCMS Nijmegen!

 Nieuws (klik hier voor alle nieuwsberichten)

Symposium “Science and Surgery”

Op woensdag 2 december vindt het symposium “Science and Surgery” plaats van VCMS Nijmegen in samenwerking met stichting RAMS. Registratie vindt plaats via http://vcmsarchief.nl/Nijmegen/symposium2020/. [...]
0 commentaren

Maatregelen coronavirus – tot 1 juni geen activiteiten

Alle activiteiten die tot 1 juni zouden plaatsvinden kunnen helaas niet doorgaan wegens de coronamaatregelen. Er wordt gezocht naar online alternatieven. [...]
0 commentaren

Lustrumsymposium: “A child in distress: the surgical approach”

Op 12 februari 2020 vindt ons lustrumsymposium van VCMS Nijmegen plaats. Foetale chirurgie, neonatologie en kinderchirurgie passeren de revue. [...]
0 commentaren

Open Symposium “Neurochirurgie – An Electrode In Control”

Op 7 mei 2019 vindt er een symposium plaats in samenwerking met de afdeling Neurochirurgie. Meer informatie via https://www.facebook.com/events/2193791774041871/ [...]
0 commentaren