Over the Border

16522547_1281305178601393_861993558_n

Op 18 maart vindt het derde landelijke symposium van VCMS Nederland plaats in het Academiegebouw te Utrecht. Dit jaar draagt het symposium het thema ‘Over the Border’. De dag staat geheel in het teken van oorlogschirurgie en chirurgie in ontwikkelingsgebieden, waarbij sprekers van zowel nationaal als internationaal niveau betrokken zullen zijn. Kortom, een programma dat geen grenzen kent! Koop hier je tickets! Zie je niks, klik dan hier.


Sprekers
De volgende sprekers zijn bevestigd:

  • Katrien Coppens – Adjunct-directeur van Artsen zonder Grenzen
  • Prof. dr. Stefaan Nijs – Chirurg-traumatoloog Universitair Ziekenhuis te Leuven,
  • Drs. Floris Idenburg – Chirurg-traumatoloog MCH Den Haag en kapitein-luitenant ter zee-arts Koninklijke Marine
  • Dr. Harald Veen – Chief Surgeon International Committee of the Red Cross, Genève, Zwitserland
  • Erik Krikke – Operatie-assistent Chirurgie en auteur van het boek Operatie Geslaagd. Afghanistan: Van oorlogschirurgie naar PTSS
  • Intelligence Services – Spreker vanuit de General Intelligence and Security Services met een intermezzo

Prof. Michaël Lecture

Dit jaar introduceren wij voor het Prof. Michaël Lecture! De spreker die deze “lecture” zal geven is dit jaar een befaam chirurg uit Leuven, België: Prof. dr. S. Nijs.

Een kleine introductie over het fonds dat deze spreker mede mogelijk heeft gemaakt: de Stichting Prof. Michaël-van Vloten Fonds.
Prof. dr. P.R. Michaël was een befaamd Nederlands chirurg en heeft in zijn loopbaan onder andere functies bekleed als hoogleraar Heelkunde in Groningen en Amsterdam, was voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde en lid van het Concilium Chirurgicum. De Stichting Prof. Michaël-van Vloten Fonds is in het jaar 1956 opgericht door Prof. dr. Michaël en zijn echtgenote J.J. Michaël-van Vloten, met als doel de bevordering van het heelkundig onderzoek. Om dit doel te bereiken investeert de stichting in jonge, veelbelovende Nederlandse chirurgen, chirurgen in opleiding en studenten met aangetoonde chirurgisch-wetenschappelijke belangstelling. Daarnaast organiseert de stichting in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde al sinds 1990 een jaarlijkse Michaël-lecture.

Voor meer informatie over de Stichting Prof. Michaël-van Vloten Fonds verwijzen wij u graag door naar de website van de stichting via www.michaelfonds.nl.


Programma

Het programma is vrijwel rond! Kijk snel! Natuurlijk zijn de lunch en een klein borreltje achteraf inbegrepen.


– Start verkoop Early Bird tickets: 6 februari 2017 om 12:00 uur.

– Start verkoop Regular tickets: 24 februari 2017 om 12:00 uur.

Koop hier je tickets: