Solliciteer nu voor de activiteitencommissie van VCMS Nederland!

Binnen de commissie ga jij aan de slag om de nationale activiteiten van VCMS te organiseren in samenwerking met de Commissaris Activiteiten van het bestuur van VCMS Nederland. Je bent bezig met organisatie op landelijk niveau en werk je samen binnen een team van vier tot zes commissieleden uit diverse steden. Je kan hierbij onder andere denken aan activiteiten als het VCMS-diner, landelijk symposium of publezingen. Naast het jaarlijks landelijk symposium is er natuurlijk ruimte voor eigen ideeën, zoals een meerdaagse summerschool. Een mooie ervaring om met studenten van andere faculteiten activiteiten voor bachelor- en masterstudenten te organiseren.

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde VCMS-leden en/of reünisten uit de bachelor- of masterfase die een extra uitdaging aan willen gaan naast hun studie geneeskunde. De officiële commissieperiode loopt van 1 augustus 2021 tot en met 31 juli 2022. De inwerkperiode begint vanaf het moment dat de commissieleden worden aangenomen. Het aantal uren is afhankelijk van de geplande activiteiten, maar neemt gemiddeld 5-10 uur per week in beslag.

Enthousiast geworden en zie jij dit als een mooie uitdaging voor het volgende academische jaar? Stuur dan uiterlijk 16 mei 2020 je motivatiebrief (max. 1 A4) en cv naar nederland@vcmsarchief.nl. Vermeld in het onderwerp van de e-mail ‘Activiteitencommissie VCMS Nederland’.

Meer informatie over de landelijke activiteiten van de afgelopen jaren is te vinden op de website van VCMS Nederland. Voor aanvullende informatie over de activiteitencommissie kun je contact opnemen met de Commissaris Activiteiten (b.lebbink@vcmsarchief.nl) of de huidige activiteitencommissie (activiteiten@vcmsarchief.nl). De meest geschikte sollicitanten worden uitgenodigd voor een (online) gesprek op zondag 30 mei 2021. Houd er dus rekening mee dat je deze dag beschikbaar bent.

Hieronder vind je een beschrijving van de verschillende functies binnen de activiteitencommissie van VCMS Nederland.  Daarnaast zullen diverse taken in de activiteitencommissie met elkaar overlappen om de landelijke activiteiten zo goed mogelijk te organiseren.

Functies binnen de activiteitencommissie

Voorzitter: als voorzitter ben je de leidinggevende in- en vertegenwoordiger van de activiteitencommissie. Je bent het aanspreekpunt voor het bestuur van VCMS Nederland en zal wekelijks contact hebben met de Commissaris Activiteiten over het organiseren van de activiteiten. Je zit als voorzitter de wekelijkse online updates en fysieke vergaderingen voor en houd het overzicht van de landelijke activiteiten. Daarnaast geef je leiding aan de activiteitencommissie waarmee jij jouw commissiegenoten motiveert en enthousiasmeert.

Secretaris: als secretaris houd jij je bezig met het bijhouden van de notulen tijdens vergaderingen binnen jullie commissie en de focusmeetings met het bestuur van VCMS Nederland. Samen met de Commissaris Promotie onderhoudt de secretaris het contact met de afdelingsbesturen en zal jij je onder andere bezigheden met de promotie van landelijke activiteiten via diverse kanalen.

Penningmeester: de penningmeester houdt zich bezig met het schrijven van begrotingen en beoordeelt wat financieel haalbaar is voor landelijke activiteiten in samenwerking met de penningmeester van VCMS Nederland. Ook houd jij je bezig met de inkomsten voor de landelijke activiteiten door het aanschrijven van sponsoren en ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van het online sponsorprogramma namens de activiteitencommissie.

Commissaris Externe Communicatie: de Commissaris Externe Communicatie is binnen de activiteitencommissie verantwoordelijk voor het organiseren van de locaties waar de landelijke VCMS-activiteiten georganiseerd worden en voor het benaderen van sprekers en organisaties voor de landelijke activiteiten. Samen met je medecommissieleden en bestuur van VCMS Nederland zal jij deze locaties en sprekers bezoeken om de mogelijkheden voor een samenwerking uit één te zetten.

Commissaris Acquisitie: de Commissaris Acquisitie legt contacten met bedrijven en instanties om zo een samenwerking aan te gaan met bedrijven en instanties voor de landelijk georganiseerde VCMS-evenementen. Deze samenwerking kan bestaan uit financiering van de onkosten van de activiteit, maar ook een inhoudelijke bijdrage zoals een workshop of lezing.

Commissaris Promotie: de Commissaris Promotie geeft invulling aan het uitdragen van landelijk georganiseerde VCMS-evenementen naar leden en externen. Een groot gedeelte van de functie bestaat uit het actief promoten van de landelijk activiteiten van VCMS Nederland. Het is de taak om samen met de Commissaris Public Relations van VCMS Nederland creatieve en effectieve manieren te verzinnen waarop met het publiek gecommuniceerd wordt. Het uitdenken van promotieteksten, het ontwerpen van posters en promotievideo’s behoren onder andere tot jouw takenpakket.