Over de Master Academy

De VCMS Nederland Master Academy is een programma, dat open is voor eenieder die interesse heeft om aan zijn heelkundige kennis en vaardigheden te werken en waarbij het niet uitmaakt bij welk specialisme je ambitie ligt.


Plan
De VCMS Master Academy zal vanaf oktober 2020 verder gaan met het organiseren van extracurriculair onderwijs voor chirurgisch geïnteresseerde masterstudenten. De focus zal wederom komen te liggen op zowel klinisch als wetenschappelijk onderwijs.

Doelgroep
Alle geneeskundestudenten die hun bachelor Geneeskunde hebben behaald of het academisch jaar 2020-2021 actief zijn binnen de master Geneeskunde, kunnen deel uitmaken van de VCMS Master Academy. Het onderwijs is bedoeld voor iedereen die zijn of haar chirurgische vaardigheden wil verbeteren.

Programma
Het programma van de Master Academy zal plaatsvinden van oktober 2020 tot en met juni 2021. Er worden drie modules georganiseerd, bestaande uit twee of drie sessies per module. De sessies zullen over het algemeen plaatsvinden op zaterdagen van ongeveer 10.00 tot 18.00 uur.

Module 1: Chirurgische Anatomie & Beeldvorming
Module 2: Chirurgische Kennis
Module 3: Chirurgische Praktijk en Vaardigheden

Sollicitatieprocedure (gesloten)
Om je aan te melden voor de VCMS Master Academy moet je een sollicitatieprocedure doorlopen. De Master Academy is dus bedoeld voor studenten die hun bachelor Geneeskunde hebben afgerond en de masterfase zijn ingegaan.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een tweetal documenten aangeleverd in PDF, bestaande uit:

  1. Een curriculum vitae 
  2. Een motivatiebrief (max. één A4)

Voor een lidmaatschap bij de VCMS Master Academy is een contributie vereist. De kosten bedragen 150,- euro.

Vermeld in jouw motivatiebrief duidelijk wat jouw motivatie is voor het volgen van het Master Academy programma, in welk studiejaar jij zit en aan welke medische faculteit jij de geneeskundeopleiding volgt. De bestanden en jouw gegevens kunnen verzonden worden via het sollicitatieformulier.

Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de andere onderdelen op de website van VCMS Nederland die van toepassing zijn op de sollicitatieprocedure. Tevens kun je contact opnemen met VCMS Nederland door een e-mail te verzenden naar nederland@vcmsarchief.nl of door het contactformulier op de website in te vullen.

Veelgestelde vragen
Voor de veelgestelde vragen verwijzen wij je naar de F.A.Q.-pagina.

Sollicitatieformulier
Het sollicitatieformulier is gesloten. Solliciteren voor de VCMS Master Academy 2020-2021 was mogelijk in de periode van 23 augustus 2020 tot en met 12 september 2020.

Eventuele vragen over de sollicitatieprocedure kunnen gesteld worden per e-mail, via: nederland@vcmsarchief.nl.