Centraal Militair Hospitaal / Calamiteitenhospitaal

Maandag 10 februari brachten we een bezoek aan het Centraal Militair Hospitaal en het Calamiteiten Hospitaal in Utrecht. We werden hartelijk ontvangen met uitmuntende catering. We kregen een prachtige rondleiding door het calamiteiten hospitaal met uitleg over de pettenkamer, de triage, logistiek, de verschillende intensive, medium en low care ruimtes, de crashkamer en nog veel meer. Het was ontzettend interessant en indrukwekkend om te zien hoe dit unieke ziekenhuis in werking treedt na bijvoorbeeld een grote ramp. We sloten de avond af met 2 presentaties over militaire chirurgie, het pad daarnaartoe en hoe dit verschilt van civiele chirurgie en een presentatie over veel voorkomende militaire verwondingen: voornamelijk blast en gun shot wounds. Hartelijk dank aan alle enthousiaste sprekers van de avond!