Home

Voor een update omtrent de maatregelen met betrekking tot het Coronavirus, zie hier

Welkom bij de Vereniging Chirurgie voor Medisch Studenten (VCMS) Amsterdam, AMC

De VCMS is een vereniging voor tweede- en derdejaars bachelor geneeskundestudenten met een grote interesse in de chirurgie en heeft als doel studenten verdieping te bieden door het organiseren van extra-curriculaire activiteiten.

Als lid van VCMS krijg je de mogelijkheid om interactieve masterclasses en workshops bij te wonen, en samen met de specialist kennis te maken met basis chirurgische vaardigheden zoals hechten, laparoscopische operatietechnieken en OK-etiquette. Door het kleinschalige karakter van deze activiteiten en af en toe een gezellige borrel, is er laagdrempelig contact met de specialist.

Tevens krijg je als lid de mogelijkheid om je te oriënteren in de verschillende sub specialisaties en mogelijkheden die chirurgie te bieden heeft. Tijdens de masterclasses zal er dieper in worden gegaan op aandoeningen waarvoor chirurgisch ingrepen medisch noodzakelijk wordt geacht. Doordat het werken in teamverband en multidisciplinair overleg essentiële aspecten zijn wat in de huidige praktijk niet meer weg te denken is, willen wij dit ook een belangrijke rol laten spelen tijdens de masterclasses. Ook het leren interpreteren van wetenschappelijke literatuur is een van de speerpunten tijdens de masterclasses. Studenten wordt daarbij ook de mogelijkheid geboden om via ons te participeren in de uitvoering van onderzoeksprojecten. Daarnaast is het ook mogelijk om te helpen bij chirurgen trainingen en komen baantjes in het amc via ons binnen. Kortom, allemaal leuke mogelijkheden!

Namens het bestuur van VCMS Amsterdam wensen we onze studenten leerzame, innoverende en vooral ook mooie ervaringen tijdens onze activiteiten.

Bestuur VCMS Amsterdam, AMC,

Voorzitter – Frans Dammers

Secretaris – Judith van Zwol

Penningmeester – Imran Uddin